Wetgeving

Opvolgend werkgeverschap

Als een werknemer over stapt van werkgever en hetzelfde werk gaat verrichten als hij daarvoor ook al bij jou deed, dan gelden de regels van opvolgend werkgeverschap. De werkgever moet rekening houden met het arbeidsverleden van de werknemer. Contracten die in de eerder gewerkte periodes golden, zijn bepalend voor het nieuwe contract dat de werknemer aangeboden krijgt. PPCI is partner van C.O.S. Flexwerk en samen weten wij precies hoe deze wettelijke voorschriften voor opvolgend werkgeverschap moeten worden toegepast. PPCI adviseert jou en houdt je volledig op de hoogte van de geldende regels.

 

Meer flexibiliteit, meer zekerheid

Sinds 1 juli 2015 is er de Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Deze wet heeft gevolgen voor het uitzenden zonder werven. PPCI garandeert jou binnen de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) flexibiliteit en jouw medewerkers zekerheid.

 

Wet werk en zekerheid & plaatsvervangend werkgeverschap

Sinds 1 juli 2015 is de Wet Werk en Zekerheid van kracht. Door deze wet sluit het arbeidsrecht beter aan op de veranderende arbeidsverhoudingen in onze samenleving. Met de wet wordt de rechtspositie van medewerkers sterker en voor werkgevers wordt het ontslagrecht sneller en goedkoper. De Wet Werk en Zekerheid heeft ook als doel om mensen uit de WW sneller aan een baan te helpen. Door deze wet is plaatsvervangend werkgeverschap een goede oplossing voor ondernemers. Doordat PPCI jouw formele werkgeverschap overdraagt aan C.O.S. Flexwerk liggen daar ook de wettelijke verantwoordelijkheden.

 

Met plaatsvervangend werkgeverschap voldoe je aan de wet

De Wet Werk en Zekerheid heeft het plaatsvervangend werkgeverschap voor veel bedrijven nóg aantrekkelijker gemaakt dan het al was. Door de wet wordt het moeilijker voor je om aan de (aangescherpte) regels te voldoen én tegelijkertijd concurrerend te werken. PPCI helpt je graag de invloed van die wet op jouw bedrijfsvoering te beperken met C.O.S. Flexwerk contracten. PPCI draagt al jouw werkgeversrisico’s over aan C.O.S. Flexwerk en jouw medewerkers vallen gewoon onder dezelfde arbeidsvoorwaarden.

 

Weten welke invloed de Wet Werk en Zekerheid heeft?

Weten welke invloed de Wet Werk en Zekerheid heeft op jouw situatie in het bijzonder? PPCI weet welke gevolgen de huidige ontwikkelingen en regels precies hebben op jouw onderneming. PPCI denkt in oplossingen en daar kom je verder mee. Nieuwsgierig hoe PPCI de C.O.S. Flexwerk contracten inzet om jouw medewerkers te laten voldoen aan de wetgeving? Neem dan contact op.