Voordelen Flexwerk

Wat is plaatsvervangend werkgeverschap (PW)?

Steeds meer bedrijven maken de keuze voor plaatsvervangend werkgeverschap, vooral om de risico’s en administratieve lasten rondom werkgeverschap terug te dringen. Plaatsvervangend werkgeverschap is de beste manier om te besparen op personeels- en administratiekosten. Er zijn ondernemers die dit traject nog niet ontdekt hebben en de slechte berichtgeving van de media helpen niet echt mee. Ondanks dat heeft plaatsvervangend werkgeverschap veel voordelen voor jouw onderneming. PPCI kent als P&O Adviesbureau alle ins and outs van het plaatsvervangend werkgeverschap en vertelt jou graag wat het voor jouw onderneming gaat betekenen.

 

Voordelen van plaatsvervangend werkgeverschap

Zonder medewerkers heb jij geen bedrijf, dus heb je ze keihard nodig, maar de personeels- en salarisadministratie zou je liever kwijt zijn. Het voordeel van plaatsvervangend werkgeverschap is dat je wel de lusten hebt, maar niet de lasten. PPCI laat jouw personeel overnemen door C.O.S. Flexwerk, maar jij blijft over ze beschikken en jij bepaalt waar en wanneer. PPCI heeft door haar bemiddeling jouw werkgeverschap getransformeerd naar C.O.S. Flexwerk. C.O.S. Flexwerk draagt nu ook het werkgeversrisico, dus de kosten voor ziekteverzuim, administratieve verplichtingen, studiekosten; het wordt allemaal voor je geregeld. Dus veel meer tijd om echt te ondernemen. Met dezelfde lasten meer personeel en dus meer resultaat. PPCI is een P&O Adviesbureau en adviseert plaatsvervangend werkgeverschap via C.O.S. Flexwerk contracten. Daarnaast is PPCI speciaal voor jou op zoek naar de beste personeelsoplossing voor jou. Daarmee gaat de dienstverlening van PPCI gaat dus een stuk verder.

 

Voordelen voor medewerkers met een plaatsvervangend werkgever

Jouw medewerkers moeten plezier hebben in hun werk en daar horen ook goede arbeidsvoorwaarden en werkvoorzieningen bij. PPCI biedt daarom C.O.S. Flexwerk ook aan, want zij bieden persoonlijke ondersteuning. C.O.S. Flexwerk heeft een goed bereikbare backoffice waar jouw medewerkers met hun vragen naar toe kunnen. Bovendien profiteren jouw medewerkers van een wettelijk pakket arbeidsvoorwaarden.

 

Wat is het verschil tussen een plaatsvervangend werkgever en salarisadministratie?

Des te meer medewerkers je in dienst neemt, des te meer tijd ben je kwijt aan administratie en maar te zwijgen over de kosten. Door je salarisadministratie uit te besteden bij een administratiekantoor bespaar wel redelijk op deze kosten, maar je bent en blijft wel juridisch verantwoordelijk voor alle arbeidsrechtelijke risico’s. Laat je de keuze op plaatsvervangend werkgeverschap vallen, dan brengt PPCI “jouw personeel” onder bij C.O.S. Flexwerk die naast de administratie ook het juridisch werkgeverschap van jou over neemt.

 

Wat verandert er voor jou bij plaatsvervangend werkgeverschap?

Uit de praktijk blijkt dat er heel weinig verandert voor jouw onderneming. PPCI brengt jouw medewerkers onder bij C.O.S. Flexwerk, terwijl jij gewoon zelf blijft bepalen wanneer en waar je hen inzet. De tijdrovende personeels- en salarisadministratie wordt ook door PPCI ondergebracht bij C.O.S. Flexwerk. Toch stopt daar de dienstverlening niet. PPCI denkt met je mee over manieren om optimaal flexibel te zijn en te blijven en geeft wanneer noodzakelijk je een op maat gesneden HRM-advies. Het grote voordeel van plaatsvervangend werkgeverschap: de tijdverslindende administratie wordt aanzienlijk minder en op de werkvloer nemen de werkzaamheden toe.