Flexwerk in de markt

Goedkoop is duurkoop

Om de kosten en risico’s van het werkgeverschap terug te dringen is plaatsvervangend werkgeverschap is een goede oplossing. Helaas zijn er payroll organisaties en uitzendbureaus die hun positie misbruiken door medewerkers minder dan het cao-loon te betalen, waardoor zij aantrekkelijkere tarieven aanbieden dan anderen. PPCI, samen met C.O.S. Flexwerk, is van mening dat medewerkers niet benadeeld mogen worden en staat dan ook voor een cao-loon voor alle medewerkers. De malafide payroll organistaties en uitzendbureaus worden nu aangepakt met de Wet Aanpak Schijnconstructies. Ook de opdrachtgevers die in zee zijn gegaan met deze malafide organisaties lopen een groot risico. Bij het constateren van een overtreding kunnen de kosten ook op deze opdrachtgevers worden verhaald, zeker als de plaatsvervangend werkgever of payroll organisatie niet wil of kan betalen. Hierdoor wordt goedkoop is dus toch duurkoop. Met PPCI en de C.O.S. Flexwerk contracten ben je zeker van jouw zaak en loop je hier ook geen risico. PPCI schept vertrouwen met C.O.S. Flexwerk contracten. Dus geen trucjes. PPCI wil niet alleen dat je zorgeloos en zo flexibel mogelijk gaat ondernemen, maar ook dat medewerkers betaald worden zoals het hoort. C.O.S. Flexwerk geeft je dan ook de garantie dat zij zich houdt aan de regels van de Wet Aanpak Schijnconstructies. Zo word je zonder onnodige risico’s ontzorgd op jouw personeels- en administratiekosten.

 

Plaatsvervangend werkgeverschap voor ZZP’ers

Werk jij als ZZP’er? Ben jij ZZP’er? Of ben jij een opdrachtgever die uitsluitend die ene gespecialiseerde ZZP’er nodig heeft? Het maakt niet uit aan welke kant van de arbeidsrelatie je ook staat, op risico’s en zeker onnodige risico’s zit niemand te wachten. De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) zorgt er in bijna alle gevallen dat risico’s niet te vermijden zijn. PPCI biedt daarom ook C.O.S. Flexwerk contracten aan voor ZZP’ers. Met het plaatsvervangend werkgeverschap behoud je de flexibiliteit die je al hebt, daarbij krijg je er wel veel meer zekerheid bij. Door de veranderingen in de flexibele arbeidsrelaties is dat wel zo prettig. PPCI biedt met de C.O.S. Flexwerk contracten ZZP’ers om Zelfstandige Zonder Problemen te worden.

 

Opdrachtgevers van ZZP’ers…

ZZP’ers vind je tegenwoordig in veel verschillende ondernemingen en branches. In het VAR-tijdperk was het gunstig om hiervoor te kiezen; In die periode lag het risico bij de zelfstandige. Door het invoeren van de DBA is er veel veranderd. Met de DBA zijn er meer regels en lopen de opdrachtgevers veel meer risico dan voor de invoering van de DBA. De DBA eist dat je als ondernemer in samenspraak met de ZZP’er een modelovereenkomst opstelt, met daarin tot in detail jullie samenwerking. Werk je met verschillende ZZP’ers dan moet je deze modelovereenkomst met elke ZZP’er afzonderlijk overeenkomen. Als sanctie staan er behoorlijke boetes en heffingen te wachten als achteraf blijkt dat de overeenkomst niet correct is gevolgd. Met plaatsvervangend werkgeverschap dek je dit risico’s af en je verliest je flexibiliteit niet.

 

……en dan worden ZZP’ers Zelfstandige Zonder Problemen

Het verkrijgen van opdrachten is door de Wet DBA voor de ZZP’er een stuk moeilijker gemaakt. Bij elke opdrachtgever een aparte overeenkomst sluiten en dan achteraf bij de belastingcontrole pas weten of het opgemaakte model juist was voor de opdracht. Ben jij een ZZP’er die vaak op projectbasis werkt, dan weet je welke problemen je hierbij tegenkomt. Uiteindelijk leidt dit voor jou en jouw opdrachtgever tot boetes en naheffingen. De werking van deze wet DBA is voorlopig bevroren, dat betekent niet dat de wet is afgeschaft. Totdat er meer duidelijkheid is blijven de risico’s bestaan. Een passende oplossing voor beide partijen is plaatsvervangend werkgeverschap. Als ZZP’er ben je dan in één klap van alle risico’s af. Ook heb je bij plaatsvervangend werkgeverschap meer zekerheid, terwijl je nog steeds aan verschillende projecten kunt werken.

 

Plaatsvervangend werkgeverschap (PW)

PPCI maakt gebruik van C.O.S. Flexwerk als plaatsvervangend werkgeverschap en is thuis in nagenoeg alle branches. PPCI maakt HRM-adviseur gebruik van deze kennis en heeft zich dan ook niet gespecialiseerd in een specifieke branche. PPCI helpt jou graag met de flexibiliteit die jij nodig hebt om opdrachten binnen te halen en te realiseren en doet dat met C.O.S. Flexwerk contracten. Meer efficiency en het realiseren van een besparing op personeelskosten zijn de voornaamste redenen waarom klanten kiezen voor het model van plaatsvervangend werkgeverschap. Jouw medewerkers worden door PPCI overgedragen aan C.O.S. Flexwerk en zijn juridisch daar in dienst, maar werken voor jou. Dankzij de kennis en de kunde van PPCI is elke branche welkom. Vragen over plaatsvervangend werkgeverschap? Laat het weten.